Pages

19.12.2008

Kısa Nasrettin Hoca Fıkra - Belki

Nasreddin Hoca ağır bir hastalığa yakalanmış. Günlerce yatak döşek yatmış. Bir gün:
-Aman karıcığım, demiş. "en cicili bicili giysilerini giy. Tak takıştır, sür sürüştür, bi güzel süslenip püslen. Başucumdan da ayrılayım deme.." demiş.

-Aşkolsun efendi; demiş karısı. "Bu dediğin olacak şey mi? Sen böyle ölüm döşeğinde yatarken süslenip püslenmek yakışık alır mı hiç? Gören konu komşu ne demez sonra?

Nasreddin Hoca karısının sözünü kesmiş hemen:
-Konu komşuya kulak asma sen. Süslenmene bak. Ben neredeyse son nefesimi vermek üzereyim. Azrail canımı almaya gelince belki seni beğenir, bakarsın beni bırakır seni alır...!

10 yorum:

  1. kısacık fıkrayı uzatmışsınız uzatabildiğiniz kadar.kısa ve öz olsun.

    YanıtlaSil
  2. bu fıkralar cok kısa degilmi biraz uzatın sana abi bu ne yav coook mu cok uzun

    YanıtlaSil
  3. Nsarettin Hoca gibisi varmı ya. süper fıkra işte

    YanıtlaSil
  4. BENCE ÇOK GÜZEL BİRAZ OLSUN KOMİK

    YanıtlaSil
  5. bence süper fıkra ama en güzel fıkrası ye kürküm ye ve bu fıkra hala günümüzde geçerli bi fıkra ve adama boşuna hoca dememişler hoca 2000li yıllarda neler olcagını bilmiş... :D:)

    YanıtlaSil
  6. güzel olduğuna katılmıyorum saçmasapan bir fıkra ki nasreddin hoca gibi inançlı birinin bu sözü soylemesi hiç gerçekçi gelmiyor sonradan uydurulmuş bir fıkra(!)(ayrıca komik de değil)

    YanıtlaSil
  7. nasrettin hocanın fıkraları düşündüren,ibret veren,güldüren fıkralardır fakat güldürürken bunu bazı sınırlar içinde gerçekleştirir ayrıca nasrettin hoca alim bir din adamıdır,bu fıkraların ona sonradan mal edildiğini biliyoruz bu yüzden bu fıkrada nasreddin hocanın adının geçmesi hoşuma gitmedi:(

    YanıtlaSil
  8. nasretin hocaya tesekür ederim cok gül fıkralar bunlar

    YanıtlaSil
  9. nasrettin hocanın fıkralarında biri değildi bence kendileri uydurmuşlar ama her sitede bu fıkraları farklı farklı yazmışlar lütfen nasrettin hocanın fıkrası olsun ama yinede NASRETTİN HOCA'ya TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil